Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att människor blir arbetslösa struntar de i

Annons

Innan hantverkaren satte igång med jobbet frågade han mig om det skulle vara med moms eller utan moms. Då jag inte direkt förstod frågan tittade han på mig med undrande blick och förtydligade ”Ska du ha kvitto?” Det var min introduktion till det kvittolösa samhället. Till de svarta tjänsterna. Den svarta ekonomin.

För samhällsekonomin och för medborgarna är det ett misslyckande att det inom vissa branscher finns stora svarta sektorer. Därför är reformen med avdrag för hushållstjänster mycket bra. Den medför att tidigare svarta tjänster blir vita.

Alliansen vill behålla både Rut och Rot. Det förs även diskussioner om att utvidga avdraget till att gälla även för it-tjänster.

Beskedet från de rödgröna partierna är att om de vinner kommer både Rut och Rot att avskaffas. Rut ska avvecklas omedelbart och Rot lite senare.

Socialdemokraterna har länge tvekat. Det har funnits olika åsikter om avdraget för hushållstjänster. Mona Sahlin har tidigare uttalat sig för att avdraget ska vara kvar, men hon har fått ge sig för att de rödgröna ska hålla ihop. Det är tydligen Lars Ohly som fått bestämma. Den gamle kommunistens ideologiska spärrar har fått styra. Att människor blir arbetslösa struntar han i. Det ska inte startas nya privata företag inom tjänstesektorn. Allt ska utföras av den offentliga sektorn, vilken politikerna bestämmer över.

Roland Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons