Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både hjärna och hjärta behövs

Annons

Som anhörigvårdare med sporadiska avlastningsveckor har jag ansett att vården under mina korta veckor ska vara min anhörig till gagn lika väl som i hemmet, och det är det också. För dagpersonalen har både hjärta och hjärna, vilket många politiker är helt i avsaknad av.

Att nattpersonalen alltid är överbelastad, det fattar inte politikerna, och att väntetider, på upp till en timme, kan uppstå, är inte trevligt för den som behöver hjälp.

När nattservicen bestod av tre personer funkade det bra, men av ekonomiska själ drog ansvariga in en.

Vi som vet bättre, vet att tredje länken är den del av enheten som kan få verksamheten fungera i sin totala helhet.

Att det finns utrymme för skattesänkningar för flera miljarder fattar jag inte, när det finns arbetslöshet, och som i mitt ömmande fall drabbar åldringsvården, där det finns utrymme att anställa flera.

När väntetiderna blir långa uppstår ofta så kallade ”olyckor”, och behandlingarna i dessa fall är tidskrävande, och påverkar hela systemet.

Detta jag vädjar om, gäller inte bara Solbergahemmet i Hamrånge, det gäller nog många andra åldringsvårdinrättningar också.

Vi har en fantastisk fin personal på Solbergahemmet. Men det fattas ändå något, och det är stöd från lokalpolitikerna, som jag anser ska sluta buga för överheten och i stället med kraft verka för humanare arbetsvillkor för, i detta fall, underbemannad nattpersonal.

Hur överordnad personal ställer sig till problemen känner jag inte till, men den charm och tillmötesgående de visar i allmänhet, borde väl räcka till för att få politikerna att förstå problemen.

Som avslutning vill jag ge en stor eloge till samtliga anställda på Solbergahemmet, men jag kan inte heller glömma Villa Milbo, som är ett paradis för sig.

Gerth Englund, Norrsundet

anhörigvårdare med högre anspråk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons