Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn med ADHD känner en oro och en saknad efter något

/

 Nyligen gick ett tv-program om överdiagnostiseringen och medicineringen av ADHD-barn, fast ingen vet hur ADHD uppkommer?

Annons

Många föräldrar i dag är stressade över sin tunga livssituation. Det uppstår konflikter i hemmet. Barn far väldigt illa, som måste lyssna på föräldrars gräl och psykningar. Skilsmässorna ökar. Barn ska flytta från den ena föräldern till den andra. Få låtsassyskon, låtsasmamma, låtsaspappa , som kan variera. Barn känner sig inte hemma någonstans, utan  känner ett utanförskap.

Det finns barn som bor i hem – där ofta pappan – utövar en stor kontrollerande makt över sin familj. Någon som utsätter barnen för  misshandel, psykisk misshandel,  orättvisa,  hjärntvättar, manipulerar och trycker ner.  Hur barnen än försöker göra rätt är det fel! Barn som tas ifrån sina rättigheter att leka, att drömma, ha ett fritidsintresse, att idka umgänge med personer som står dem nära. Dessa barn vill jag lova, har det svårt i sin tillvaro. De har självklart en oro i kroppen. De får svårt koncentrera sig, sitta still i skolan, då de hela tiden tänker på annat. Sitt hem och den sorg de lever i. De kan också vara utsatta för mobbning! Ingen vet hur barnet känner sig. Hur allt växer inom dem. Hur ingen förstår varför de agerar som de gör.  Hur de pressas, tills allt brister inom dem och de bryter ihop.

Då – reagerar man! Då hittar man symtomen som passar till alla dessa bokstavsdiagnoser som finns! Läkare får höra att barnet inte kan sitta still, det har koncentrationssvårigheter, det har ingen social kompetens, det är duktigt i något ämne i skolan, det stammar, det har tics....(oftast stressbetingat). Så får sig barnet påsatta olika diagnoser. En stämpel i baken och barnen känner sig annorlunda än andra barn. Det är ingen bra start för framtiden!

  Man måste se sanningen i vitögat och säga som det är. ADHD-barn är trasiga barn. De känner en oro och en saknad efter något. Därför är det viktigt att man utreder barnets bakgrund och den hemmiljö de vistas i! Hemmet lägger grunden till allt.  En del föräldrar är alltför bestraffande och kontrollerande mot barnen. Dagens föräldrar är också mer självupptagna och hinner inte med sina barn. Detta ger barnen problem! Därför skulle kanske de här barnen behöva ha en annan hjälp i sitt liv, än att få sig påsatta olika bokstavsdiagnoser och mediciner som ska lugna dem.  För på vilket sätt hjälper det barnen? Ja, kanske får de lite hjälp med skolsituationen, men när barnet kommer hem, har de problemen kvar. Barn är ömtåliga plantor, som behöver mycket kärlek och omsorg för att växa och känna sig trygga.

GK

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons