Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Be alla manliga fotbollspelare om ursäkt!

Jag som en före detta fotbollsspelare på olika nivåer i Gästrikland tog riktigt illa vid mig när jag läste Jenny Wennbergs ledare 11 januari.

Annons

Hon avslutar ledaren med detta:

”Ni borde kunna bättre. Om inte annat så för alla de kids som ser fotbollspelare som gudar och drömmer om att bli precis som dem. Trots att det uppenbarligen kan vara drömmen om att bli hustrumisshandlare och våldtäktsman”.

Hela ledaren handlar om Gefle IF:s bilder med lättklädda kvinnor. Att en elitförening gör sådant är inte så smart, absolut inte, men att Jenny Wennberg skrev på ett sådant sätt som hon gjorde är inte rätt.

Att hon så enkelt pekar ut alla fotbollspelare, hon menar manliga fotbollspelare om man läser hela ledaren, som våldsmän är helt otroligt. Vad har hon för belägg för det? Vad har hon för erfarenhet av detta? Jag har spelat fotboll hela mitt liv på olika nivåer och jag har aldrig idkat våld mot en kvinna, inte mot någon man heller för den delen. Men att i princip bli utpekad i Arbetarbladet som en våldtäktsman och hustrumisshandlare för att jag spelat fotboll ger en otroligt fadd eftersmak. Mina barn läser denna tidning och vad ska jag svara när de frågar om jag är en sådan person, det stod ju i tidningen att fotbollsspelare är sådana personer?

Om en man som arbetar på ett fabriksgolv döms för hustrumisshandel och våldtäkt, är då alla fabriksarbetare hustrumisshandlare och våldtäktsmän?

En stor del av Sverige skulle då bestå av hustrumisshandlare och våldtäktsmän. Att dra alla personer över en kam fick jag lära mig som liten var ett fult och småsint sätt, så gör man inte. Trots det tillåter Arbetarbladet att deras ledarskribent gör det. Jenny Wennberg bör be alla manliga fotbollsspelare om ursäkt i sin nästa ledare, vill hon inte bör Arbetarbladet ge en sådan ursäkt.

PA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons