Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behandlar Region Gävleborg alla anställda lika vid sexuella trakasserier?

/

Annons

Läser i Arbetarbladet om sexuella trakasserier och där jag läser en chefs svar på Tord Anderssons, 23 november, enligt följande:

"Åtgärder riktade till den anklagade var en skriftlig erinran som bland annat påminner om regionens värdegrund och skyldigheterna i anställningsavtalet."

"Verksamhetschefen säger att det aldrig varit tal om att arbetsgivaren omplacerat undersköterskorna – utan att om det rör sig om ett frivilligt byte".

LÄS OCKSÅ: Kommunal: Har Region Gävleborg nolltolerans mot sexuella trakasserier?

Vad är detta? Ord mot ord? Vem blir trodd? Vem tror chefen på? Vem får en erinran? Den som gjort något felaktigt men blir trodd? Vem får straffet att bli flyttad från sin arbetsplats när någon som gjort något felaktigt får en erinran och med andra ord ej blir trodd?

Det här smakar illa och det känns som den chef som svarade har lika dåligt minne när det gäller värdegrund i regionen som den som fick en erinran. Skulle du som chef också kunna bete dig såhär? Behöver du som chef en erinran som påminner om värdegrunden?

Kvinnor blir inte trodda trots oberoende upplevelser?

Och erbjudande(?!) om att byta arbetsplats för att man inte blir trodd? Medan den som fick en erinran och alltså gjort något felaktigt får stanna kvar. Är det såhär regionen vill ha det? Vad säger ni politiker för det är väl ändå ni som har ansvaret?

Förbannad kvinna/tjej/tant

LÄS OCKSÅ (Plusartikel): Läkare i Gävle ska ha antastat kollegor – "Allt blev svart, jag kallsvettades och darrade i hela kroppen"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons