Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevakas den lokala musiken?

/

Annons

Jag var på CC-puben på påskdagen och hörde lokala musiker hylla Leonard Cohen, David Bowie och Olle Ljungström/Reeperbahn. Otroligt jäkla bra och jag har aldrig sett CC så fullsmockat någon gång. Knölfullt och en otroligt bra stämning och musikaliskt helt outstanding. Efter en sådan upplevelse känns det minst sagt märkligt att lokala medier inte uppmärksammat detta med en enda recension.

På senare tid har jag märkt att lokal musik inte längre bevakas. Det gör att jag känner att den lokala pressen inte behövs längre och nöjesredaktörerna tycks ha rationaliserat bort sig själva, så de kan gå hem. Jag behöver inte heller någon prenumeration, då lokalpress för mig betyder att jag kan läsa om det som är lokalt. Kändiskrönikörer, kakrecept, heminredningsreportage och annat av allmän natur kan jag läsa på andra håll, om jag vill. Det är det lokala som är angeläget och lokalpressen ska bevaka det lokala, inte bara säga att man gör det. Tack för mig, det blir ingen prenumeration.

Per Jansson

Svar direkt:

Hej Per!

Väldigt kul att du hade en bra kväll. Recensioner gör vi mindre av nu för tiden, det är en korrekt spaning av dig, och det är för att vi ser att det är ett material som inte efterfrågas av tillräckligt många för att det ska vara befogat. I stället försöker vi hitta nya vägar att bevaka det lokala musiklivet och där är vi inte på långa vägar klara med en ny form. Det är en svår avvägning om en konsert är värd en recension och någon kommer alltid undra ”Varför var ni inte där??”. Vi försöker lägga fokus på det lokala och går vi på något annat får det lov att vara en turnépremiär eller något som lockar tusentals. Utifrån det känner jag att jag missbedömt spelningen du nämner – vi borde ha varit där och vimlat åtminstone. Jag förstår din besvikelse! Däremot kan jag inte hålla med om ditt påstående att vi inte bevakar lokal musik längre, vi skriver regelbundet om lokala evenemang och artister. Arbetarbladet anordnar dessutom en lokal musikgala varje år vid namn Local Heroes.

Jag kan inte göra annat än en bättre bedömning nästa gång och sen hoppas på att det kan få dig att omvärdera ditt beslut.

Med vänlig hälsning

Simon Ridell,

nöjesredaktör Arbetarbladet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons