Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biståndsbeslut och hemtjänsten– Hur går det till egentligen?

Annons

Hörde ett samtal på bussen mellan två kvinnor.

"Jag har valt fel utbildning. Kommer aldrig att sommarjobba inom hemtjänsten igen. Det är så frustrerande att jag dagligen måste ställas inför att bryta mot biståndsbeslutet eller att göra de äldre ledsna, med att ta bort deras delaktighet."

"Vad menar du, bestämmer inte gamlingarna själva?"

"De får ett beslut av en handläggare om vad det är vi ska hjälpa till med. Vi får varken göra mer eller mindre. Deras behov av hjälp varierar ju från dag till dag och ofta vet de äldre inte vad de har för beslut heller. En dag hjälpte jag en farbror att gå till affären istället för att tvätta, för tvätten hade hans dotter redan hjälpt till med. Så jag tänkte att jag gör något annat för farbrorn istället. Detta fick jag äta upp sedan av de andra i personalen, de blev skitsura."

"Men, vad sjukt. Jag är glad att jag inte valde hemtjänsten i sommar".

"Vi läser en kurs på högskolan om sol, och rättssäkerhet, men jag vet inte, känns som om lagstiftningen inte hänger med samhällsutvecklingen. Det måste gå att göra det annorlunda, ska faktiskt googla för att se om det finns någon kommun som vågar ge makten till de äldre."

"Det känns ju för jävligt, Kan du inte ta upp detta med någon?"

"Ringde faktiskt till biståndshandläggaren, som inte ville förstå. Det är bara att kunden hör av sig till oss om behovet av insatser ändras, svarade hon." Sedan var jag framme vid min hållplats, kliver av, och är fylld av tankar och funderingar.

Förundrad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons