Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borde inte våra politiker vara mer pålästa?

Annons

I min tidigare insändare (28 november) uttryckte jag min frustration angående handläggningen av det hembud som kommunen skall ta ställning till och till kommunens handläggning av hela ärendet i Gävle Hamn.

I veckan har vi kunnat ta del oppositionsrådet Inger Källgren Sawelas åsikter i hamnfrågan. Hon anser bland annat att kommunen inte har råd att utveckla containerhamnen i Gävle hamn. Detta uttalande visar på en total brist på kunskap hur det fungerar i en hamn. Hamnen står för infrastrukturen, skriver ett arrendeavtal med en operatör, hamnen tar ett helhetsgrepp om all verksamhet i en hamn.

Även inom den så kallade containerhamnen har Gävle hamn stått för infrastrukturinvesteringarna. Man kan inte lämna detta till flera olika operatörer/aktörer. Detta försämrar service och effektivitet i en hamn. Konsekvensen blir – oavsett vem som blir operatör – att Gävle hamn kommer att få investera om det ska bli någon utveckling. Är det då inte bättre att kommunen antar hembudet och tar ett helhetsgrepp i hamnen, för att senare eventuellt kunna teckna operatörsavtal?

Jag tycker att Källgren Sawela borde lyssna mer på sina partikamrater i fullmäktige. Eller är det en programförklaring inför kommande val? Om inte, visar hon brist på kunskap, alternativt försöker hon föra kommunfullmäktige och kommuninvånarna bakom ljuset.

Borde inte våra ledande politiker vara mer pålästa i viktiga frågor som berör mer än hundra arbetstillfällen direkt och flera hundra arbetstillfällen indirekt?

Peter Lövkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons