Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs ska tåla en granskning

Annons

Jag tycker alltid att det är bra att tidningar kritiskt granskar det mesta, tycker det hör till journalisternas jobb, samt det behövs. Vi ska inte sitta hemma och vara så godtrogna och låta vår kommun gladeligen göra som de vill med våra skattepengar. Det finns fler föreningar som behöver granskas i vår kommun! Gävle kommun bör begära en riktig redogörelse för vad varenda förening i Gävle, för verkligheten kanske inte är som den ser ut som. Bara för de som driver föreningarna är trevliga. Man bör kolla upp om det finns fysiska medlemmar och så vidare.

Det är våra skattepengar och jag tycker att de finns många andra hål att stoppa pengarna i. Just nu granskar man Brynäs IF och de väcker fler känslor än det mesta. Men det är bara för att det är Brynäs IF, en ishockeyförening, Gävles stolthet, då blir det ett helt annat ljud i källan än om det skulle varit exempelvis en syförening.

”Nu är man avundsjuk”, ”Man ska inte var så petig” och så vidare. Varför inte, undrar jag?

Brynäs IF ska tåla en granskning lika mycket som någon annan. Det ska inte vara så svårt för varken Gävle kommun eller Brynäs IF att lägga korten på bordet. Så här är det och så här har vi gjort, och har vi gjort något fel, så får vi åtgärda det, pengar bör ju finnas i föreningen.

Jörgen Edsvik (S ) säger ”Vi förväntar oss och vi vet också att inte en enda krona går in till själva elitverksamheten i Brynäs”. Hur kan han svara så, för det visste han inte, eftersom Brynäs IF säger ”Nej, de går in i en och samma kassa”.

Brynäs IF har skyldighet att redovisa varenda öre som ska gå till ”En bra start”, det här avtalet var redan 2014 ett väldigt ifrågasatt avtal, men dåvarande kommunalrådet Carina Blank (S) drev det stenhårt. Hon betonade även 1 september 2014, att Gävle kommun inte går in med pengar utan att kräva någon motprestation. Men Carina Blank är inte kvar, och då verkade det som om Brynäs IF inte längre behövde ha någon redovisning eller några motkrav!

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons