Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bypolitiken minskar inte

Finanskrisen har blivit alla politikers räddningsplanka när de ska försvara en misslyckad politik.

Annons

Landstingsledningen tar priset när de skyller på finanskrisen för att ursäkta oförmågan att ta de beslut som krävs för ett misslyckande som har sin rot i ett långvarigt tillkortakommande.

Det är förståeligt om hälsingarna är missnöjda med långa avstånd till specialistsjukvården, men det är lika förståeligt om gästrikarna är missnöjda med att behöva betala för en överdimensionerad sjukvård. Landstingsledningen väljer att avvakta regionaliseringsbeslutet i tron på att det är lösningen. Ett misstag! Bypolitiken kommer inte att bli mindre inom regionerna.

För en utomstående betraktare står det klart att det är upptagningsområdena som måste ändras, Gävle ligger där det ligger. För länsinnevånarna skulle närheten till spesialistvård kunna lösas genom att ändra upptagningsområdena för Sundsvall och Falun sjukhus. Men det klarar man inte inom landstingen, därför bör dessa skrotas och ett statligt sjukvårdsverk inrättas.Det törs man inte för det skulle drabba en hel del yrkespolitiker som skulle förlora sin välavlönade poster. I stället vill man regionalisera så att det behövs fler yrkespolitiker. Väljarnas åsikt struntar man i.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons