Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byråkrati ska inte bestämma när du är sjuk

/


Vem som levererar vården spelar ingen roll om den är bra och alla får samma chans att få den vård som eftersöks vid tillfället då sjukdomen behöver lindras genom specialvård eller operation.

Annons

I dag kan du som vårdtagare få röntgen i Uppsala, Bollnäs eller Stockholm om det finns kapacitet men vid operationer där det finns kapacitet hos kliniker, landstingsstyrda eller privata vårdgivare där kommer du inte in.

Jag träffade en erfaren läkare i dag som inte tror att vi någonsin får statlig sjukvård där alla får möjligheter till rättvis vård. Varför inte få din operation utförd i Göteborg eller Umeå om det finns kapacitet, oavsett vem som driver vården, landstinget eller privat vårdnadsgivare. Du säger till vid besöket nu vill jag inte vänta jag åker gärna till Smygehuk eller Luleå när det är kris. Du får en remiss och väljer var du vill opereras eller vårdas. Snart borde det gälla inom Norden och EU. Byråkratin ska inte bestämma när du plågas av sjukdom utan rättvisa ska vara rådande. Önskemål ska tas på allvar.

Rolle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons