Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirka 45 minuter i Sandvikens centrum

/
  • KRYSSET. De händelser som utspelade sig där hoppas jag verkligen var en hemsk tillfällighet,  skriver  signaturen ”Ledsen, rädd och frustrerad”.

I onsdags var jag på gågatan i Sandvikens centrum. De händelser som utspelade sig där under mina cirka 45 minuter i Krysset hoppas jag verkligen var en hemsk tillfällighet.

Annons

Det börjar med att en flicka kommer och med bedjande översminkade ögon ber mig köpa ut fyra cider till henne. Naturligtvis inte, sa jag och fick en ful kommentar tillbaka. Kort därefter när jag kommer till Sandegårds dyker det upp en pojke som vill att jag ska köpa cigaretter till honom. Han fick ju naturligtvis också ett nekande svar. 15 minuter senare går han förbi mig med en cigarett i mungipan och hånflinar. Han lyckades väl övertala någon mindre nogräknad.

Sedan kommer det riktigt otäcka. Via parkeringshuset har tre yngre pojkar tagit sig upp på den intilliggande trevåningsbyggnaden. Där promenerar de på taknocken, hasar lite efter taket, helt obekymrade.

En kvinna jag pratade med sa att polisen redan varit där men då hade de redan stuckit. En av dem satt helt ogenerat och sniffade ur någon gasflaska och var synbart yr i bollen. Polis tillkallades tydligen igen men pojkarna försvann och jag vet inte om de kom undan den här gången också.

Något måste vara allvarligt fel när barn, mitt på dagen på en välbesökt gågata, ogenerat ber okända vuxna langa tobak och alkohol och dessutom leker med döden på hustaken.

För att kanske rädda ett liv kunde kanske den som äger fastigheten till Gallerian bygga ett svårforcerat staket/stängsel mellan översta parkeringsdäcket och fastigheten bredvid.

Bevakningskillarna som ofta är i centrum och Gallerian kanske lite oftare kunde ta en sväng upp på taket och se efter att barnen inte håller till där.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons