Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då får brevbäraren ett gympapass

/

Svar till Carina, 13 mars. Carina, tänk dig följande scenario. Du ser på tv-vädret att det ska komma snö under natten.

Annons

Du stiger upp lite tidigare på morgonen för att motionera med snöskyffeln. Gatan är inte plogad. Du väntar till sista minuten innan du åker till jobbet. När du åkt en stund möter du din snöröjare. Hur gör du nu? Vänder du och motionerar en stund till för att få fram brevlådan och kommer för sent till jobbet? Eller åker du till jobbet? Om du väljer det senare får brevbäraren ett trevligt gympapass vid din brevlåda och vid de flesta andra brevlådorna i villaområdet. Du kanske tycker att de behöver det. Jag tycker inte att de ska behöva släpa sin tunga cykel genom snödrivorna bara för att snöröjaren inte orkar dra i en spak.

Du kanske har gamla grannar som har hemtjänst. Ska hemtjänstpersonalen behöva klättra över snödrivorna för att kunna sköta sitt jobb bara för att snöröjaren inte sköter sitt? Det tycker jag att de ska slippa.

Någon kan behöva en ambulans. Ska ambulanspersonalen riskera att snava i snödrivorna och skada sig själva eller tappa personen de kanske bär på en bår.

Jag har inte sett någon insändare där någon klagar på att skotta snön som fallit ner på tomten. Däremot har samtliga haft åsikter om den snö som kommer från gatan. Du får inte skotta ut snö på gatan från din tomt. Snöröjaren får inte lägga snö från gatan i ditt grindhål. Enkelt. Eller hur? Men det är oftast bara vi som håller oss till lagen. Det finns, som jag sagt tidigare, professionella snöröjare också.

Sen gör du en väldigt konstig jämförelse. Gräsklippning! Det är samma sak som snön som faller på min tomt, jag tar reda på den. Men om kommunen har ett grönområde intill och de klipper det och tömmer uppsamlaren på min tomt. Då blir jag irriterad. Men för din del kanske det är helt i sin ordning om du får det på din.

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons