Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då kvarstår kommunarresten alltså

Annons

Artikeln om färdtjänsten i Arbetarbladet i går var ett slag i ansiktet. Leif Jansson slår handflatan i trynet på mig när han säger att det är inte säkert att tremilsgränsen kommer tillbaka. Var det ett vallöfte att vi skulle få tillbaka tremilsgränsen? Vallöften verkar vara till för att brytas. Undrar vad kommunalrådet Monica Jacobsson tyckte om artikeln.

185 färdtjänstanvändare hade svarat att de är nöjda med de nya reglerna. Frågade ni också om de var nöjda med 210 kronor för att åka till Valbo eller Gävle tur och retur? Vilken åldersgrupp frågade ni, de som var över 85? Ni kanske hade räknat ut det så att ni fick de svar som ni ville ha. Ni frågade inte mig i alla fall.

Ett slag i ansiktet och en spark i magen är det om vi handikappade inte får tillbaka tremilsgränsen. Varför ska jag betala så mycket för att åka till Gävle jämfört med en frisk person?

Det verkar som om solidariteten inom Socialdemokraterna har flugit sin kos. Slå på de svaga i samhället så kanske de försvinner snabbare. Ingenting handlar om jämlikhet längre.

Färdtjänsten skulle vara de handikappades allmänna färdmedel, men det är det ju inte med de priser som finns nu. Jag har en mycket dålig pension och därför är det jättedyrt för mig att åka till Valbo–Gävle.

Om reglerna inte ändras kommer många aldrig att kunna åka över kommungränsen igen och därför kvarstår kommun- arresten.

Chris Syamputra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons