Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att vakna, Sandviken!

Annons

Om endast tio år kommer varannan kommun att förlora hälften eller fler av sina speciallärare och special-pedagoger som då beräknas gå i pension. Tyvärr är Sandviken kommun en av dessa. Hela 59 procent av våra speciallärare och specialpedagoger kommer att gå i pension inom denna period.

När speciallärare saknas drabbar det de elever som har de allra största behoven. Elever som har rätt att få det stöd de behöver. Får de chansen att ta del av tidiga stödinsatser kommer många fler elever att lämna skolan med bättre resultat och självförtroende.

Men det saknas tyvärr inte bara speciallärare. Vi befinner oss redan i en akut lärarbrist där minst 65 000 lärare kommer att saknas i Sverige om tio år. En siffra som motsvarar drygt 30 procent av landets lärare. Precis samma siffra som gäller för Sandviken. 30 procent, och det utan att räkna med alla de som väljer att byta kommun eller helt hoppa av läraryrket.

Redan i dag märks denna brist rejält, det har aldrig tidigare varit så många lärartjänster utlysta som i år och rekryteringsläget har varit minst sagt kärvt. Sandviken är en av de kommuner som helt saknar strategi för hur man ska locka fler lärare till yrket. Det duger inte.

Lärarbristen märks i klassrummen när lärare ­saknas och värre riskerar det alltså att bli. Antingen måste undervisning be­drivas av obehöriga, eller så måste barn­grupper och klasser bli större. Samtidigt ökar trycket ännu mer på de verksamma lärarna.

Utöver lärarbristen har Sandviken i dag botten-resultat när det gäller måluppfyllelse en situation som kräver krafttag och satsningar. Ingen ska tro att vi kan vända trenden utan skickliga och kompetenta lärare som har tid för sitt kärnuppdrag.

Finns det inte lärare som undervisar våra barn och elever drabbar det hela samhället. Den start barnen får följer dem hela vägen ­genom skolsystemet och ut i arbetslivet. Det på­verkar kompetensförsörjning, företagens möjligheter att rekrytera och kvaliteten i vården. Den arbetsgivare som inte ser om sitt hus får svårt att rekrytera.

Men ingen ska tro att lärarbristen löses genom att kommuner och fristående skolor drar lärare ifrån varandra. Det är från andra yrken lärarna måste komma. Läraryrket måste bli attraktivt så att unga vill söka utbildningen och de som lämnat kan tänka sig att komma tillbaka.

Det överlägset viktigaste för ett mer attraktivt yrke är högre lön och lägre arbetsbelastning. Det är det riktigt viktiga medlet för att mota lärarbristen. Betydelsefulla steg har tagits, men väldigt mycket mer återstår att göra. Nu är det upp till bevis om lärarnas löner och arbetsbelastning för Sandvikens kommun.

Anette Almström Kovacic

ordförande

Lärarförbundet Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons