Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för ett gammaldags bondeuppror, Gävleborg!

/


Alla vi Gävleborgare måste nu stå enade och verkligen engagera oss i Region Gävleborgs vansinniga idéer att bygga ett nytt sjukhus i Gävle för cirka 12–15 miljarder.

Annons

Det är ju precis vad de styrande i Region Gävleborg funderar över.

Är vi vanliga skattebetungande medborgare överens med höjdarna och politikerna i Region Gävleborg?

Skulle inte tro det. Man blir lite förvånad över hur de styrande, både tjänstemän och politiker leker med våra skattepengar.

Kan man inte bredda verksamheten inom sjukvården med att utnyttja befintliga mastodontanläggningar typ Sandviken sjukhus. En upprustning av detta komplex kan väl inte kosta 1215 miljarder, utan använd de resurser vi redan har.

Det är väl kanske lite svårt för Gävleborna att åka västerut för sjukvård i Sandviken men för oss skattebetalare borde ni vika ner er storebrorattityd och åka västerut för vård.

Varför ska vi alla andra in till Gävle, sträckan är lika lång åt andra hållet.

Ni oppositionsråd, vad gör ni? Är ni marionetter i era roller inom all politik? Är ni ryggkliare eller är det pengarna som styr, som ramlar rakt ner i er plånbok? För ni sitter väl inte där av ideella skäl, man undrar ju!

Vi Gävleborgare måste nu med all kraft se till att inte Gävle sjukhus ska flyttas och bygga nytt på grund av en vattentäkt.

Vi har ju redan ett av Sveriges högsta skattetryck i vår region och hur mycket mer skulle det bli med detta vansinniga förslag från ledningen i Region Gävleborg.

En liten till fundering, heter det numera Region Gävleborgsskatt, det som förr var Landstingsskatt?

Gävleborgare, låt oss göra ett gammeldags ”Bondeuppror”.

Personligen vill jag inte ha något större skatteuttag på min pension, men man har ju blivit så gammal att man snart är nergrävd och då slippar man allt skrotande av våra skattepengar.

Det är tyvärr mer synd om våra barnbarn som växer upp i dessa vansinniga tider.

Varför är vi svenskar så flata och alltid finner oss i vad de som vi röstat på i valet, inte ens bryr sig om oss vanliga medborgare.

Christer Lundqvist,

Hofors

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons