Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags reagera om ambulansen!

/
  • Hofors är den ort som drabbats hårdast av förändringarna inom ambulansverksamheten, menar Arne Evertsson.

Annons

Nu är det hög tid att vi kommunpolitiker i Hofors/Torsåker reagerar på ambulanssitationen i Gävleborg.

Den otillräckliga bemanningen inom ambulanssjukvården i Gävleborg ger nu konsekvenser. Konsekvenser som våra kommuninvånare nu känner av. Jag rör mig mycket i samhället och har förmånen att lyssna på många av våra kommuninvånare dagligen.

Den oro och frustration många människor känner och delat med sig av under dessa sommarveckor bekymrar mig. Den förändring som pågår inom ambulanssjukvården i regionen visar sig nu i verkligheten. Att som i det här fallet utöka arbetstiden för ambulanssjukvården oroar mig dels ur ett patientsäkerhetsperspektiv men även ur ett arbetsmiljöperspektiv för de anställda, och att så många erfarna medarbetare valt att sluta bevisar att försämringen av arbetsvillkoren är ett felaktigt beslut.

Bristen på dialog mellan arbetstagare och region ledningen är säkert en bidragande faktor till att så många bestämt sig för att sluta inom ambulanssjukvården i Gävleborg. Jag kan med blotta ögat se konsekvensen i vårt samhälle, då jag knappast sett en ambulans under dessa sommarveckor.

Det här innebär att vi får en kraftigt uppåtgående trend för Hofors/Torsåkers räddningstjänstpersonal, vilket vi får hoppas att de klarar på kort sikt i sommar, men det är ingen långsiktig lösning på problemet.

Nu är det dags att vi som kommunpolitiker visar vårt engagemang i den här frågan och ställer krav på regionledningen. Det här är en viktig fråga för våra kommuninvånare att vi alla bör reagera omedelbart. Vi har 5,5 mil till Gävle sjukhus och är den ort i Gästrikland som drabbats hårdast av den förändring/försämring som skett på kort tid.

Arne Evertsson

Hofors

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons