Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför satsar vi på ”idrottsturism”

Annons

SVAR TILL

”Roger Öberg”,

9 december

Anledningen till att Hofors kommun nu marknadsför sig som ”idrottskommunen” är för att det finns ett antal arenor i vår kommun som har större kapacitet än vad behovet är för de egna utövande kommuninvånarna. Vår förhoppning med satsningen är att locka till oss föreningar och utövare i vår omnejd som kan öka beläggningsgraden på våra anläggningar och därmed bidra till finansieringen av dessa. Om inte beläggningsgraden på våra arenor ökar kommer troligtvis resurserna för att förvalta våra anläggningar att minska ännu mer i framtiden. Därför har Hofors kommun, tillsammans med föreningslivet, med stöd av Leader Gästrikebygden, valt att satsa på ”idrottsturism”, för att vi ska kunna behålla det stora utbudet av anläggningar som vår lilla kommun har i dag.

När det gäller våra elljusspår (2,5 km och 5,5 km) vid Hoforshallen som kommunens fritidsförvaltning underhåller har det under hösten 2011 gjorts stora insatser. Under de senaste tre veckorna har det forslats ut cirka 75 ton grus på slingorna där vi bedömt att behovet varit som störst. Det har även varit en maskin som röjt sly på elljusspåren vilket har underlättat för den manuella arbetsinsatsen. När det gäller lamporna genomförde Hofors Elverk under vecka 38 en genomgång av belysningen både i Torsåkers elljusspår och vid Hoforshallen. Det var sex lampor totalt som byttes ut mot hela lampor. Hofors AIF:s skidsektion med före detta skidåkare som har brukarmedverkan har under oktober–november gjort omfattande arbetsinsatser med barmarksarbete på skidspåren. Skidsektionens ”spårfarbröder” har även röjt efter elljusspåret som ska bli skidspår nu när vintern har kommit. Vi har även haft hjälp av det ”snälla skogsbolaget” som kantslagit alla dikesrenar på Edskenspåret.

Om det är någon som tror att Hofors kommun/fritidsförvaltningen har möjlighet att sköta om alla stigar i skogen bakom Hoforshallen är det dessvärre dags att tänka om. Stigarna runt exempelvis Storfly är en skapelse av föreningen Hofors Korpen från 60-talet. Om det är sly i slingorna måste alla som nyttjar dessa slingor göra en insats, om inte naturen ska ha sin gång. Det händer att fritidsförvaltningen ändå gör dagsverken under sommaren på denna slinga. Det senaste som hände var att en ny rastkoja blev uppsatt vid Storfly.

En eloge till dig Roger Öberg som vågar stå för dina åsikter. Har du eller någon annan fler åsikter eller frågor kring idrottsanläggningar i vår kommun är ni varmt välkomna att höra av er till mig. Har ni rapporter om trasiga lampor eller andra avvikelser, är vi tacksamma om ni hör av er till kommunens växel så ska vi snabbt försöka åtgärda felen. Det går bra att ringa 0290-290 00 så kopplas ni till rätt personer.

Rolf Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons