Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är Sveriges hjältar!

Annons

Det är beklämmande att höra hur polisens regionschef Carin Götblad inte vill kommentera beslutet att fyra polischefer ska få nya fina tjänstefordon, sam-tidigt som man skär ner på operativ personals bilpark med cirka 50 fordon.

Hur orkar ni poliser som hela tiden ”slåss” på gatan och för det mesta får skit för det fina jobb ni utför?

Era löner är väl långt ifrån relevanta för det arbete ni utför. Nu ska man dessutom begränsa er kapacitet i samhället med färre fordon. Det är väl kanske viktigast för vårt samhälle att polischeferna får åka i nya fina bilar.

Kanske att de vid något tillfälle ”rycker ut”, men då gäller det väl något möte eller dylikt. Jag tror inte att de gör någon operativ insats i samhället, mer än tär på våra skattepengar och skär ned på den personal som behövs för att säkerställa vårt samhälle.

En dum inser ju att om cheferna kan organisera bort x antal anställda och bilar, så blir det självklart pengar över till deras fina tjänstefordon.

Ett bra exempel är väl olyckan utanför Hudiksvall, där ambulans och räddningstjänsten fick vänta i cirka 50 minuter innan polis var på plats och kunde ta hand om trafiken. Och du, Mikael Hedström (polisens presstalesman), hur länge ska du orka med alla förklaringar?

Du är beundransvärd och har ofta sakliga och bra kommentarer. Men det är dags att anställa fler operativa poliser, färre chefer, mindre byråkrati, och säg upp ett gäng ”chefer” så får vi pengar över till både bilar och personal som är ute bland folket och jobbar.

Det är väl inte ni chefer som åker ut vid kristillfällen?

Utan er personal skulle ni bli arbetslösa och avskedade, det kanske vore en bra idé. Då har vi råd med fler ”poliser” som arbetar i vårt samhälle.

Christer Lundqvist,

Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons