Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ber bara om ett tak!

/


Konstigt att en del ungar ledsnar på ishockey när de får kämpa mot väder, vind och makthavare.

Annons

Ishockey har alltid spelats utomhus och därmed har vädret alltid varit en faktor men i dag när allt fler isytor byggs in (Allt fler = ytorna i innerstan i Gävle) och stackarna ute på vischan får kämpa för att ens ha träningar en mild vinter.

Kommunens argument? Att anläggningen bara används halva året. Ja, hade möjligheten funnits att använda anläggningen hela året skulle den nog utnyttjas också.

Klart det kostar pengar. Det fattar vem som helst. Men om det nu är så att man så gärna vill aktivera barn och ungdomar med sport och idrott, kan man inte åtminstone försöka ge dessa barn och ungdomar ett värdigt svar på en enkel fråga; Varför får vi inget tak?

De ber inte om väggar. De ber inte om ett högteknologiskt ventilationssystem. De ber om ett tak så att det inte regnar och snöar på isen. Hur svårt kan det vara att trolla med knäna och ge dessa barn och ungdomar lite respons? Kommunen har pengar till sådant här. Det är tyvärr så att vissa klubbar har någon form av hållhake på kommunen och därför sparas pengarna till det.

Detta är vad våra skattepengar ska gå till. Alla har rätt till lika behandling.

Det här är inte rätt behandling av två tioåringar och deras tolv kompisar, ledare och föräldrar som engagerar sin fritid åt dessa själar som bara vill göra det de älskar: Att spela ishockey. Om det regnar eller kräksnöar kan vi inte spela ishockey.

#räddahockeyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons