Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokrati måste få kosta

Annons

SVAR TILL

Johan, jag förstår att du vill väl, men ditt sätt att räkna kommer lite på skam. Du hävdar att det kommer kosta 1 080 000 kronor per år för Hofors kommun att tillsätta de poster Ekendahl besitter med andra. Förmodligen kommer det att kosta mer. Du förbiser dock några saker.

Demokrati är en så pass viktig angelägenhet att den måste få kosta pengar och en person med så mycket makt korrumperar. Han kan ha vilka goda avsikter som helst, men det förhindrar inte det faktumet.

Ekendahl har antagligen varit en drivande kraft bakom beslutet att riva bostäder snarare än att sälja ut husen till privata bostadsbolag, detta i sin egenskap av vd för Hoforshus. Han har personliga ekonomiska intressen för att behålla ett nästan totalt monopol på hyresmarknaden i Hofors.

I egenskap av ekonomichef har han antagligen varit delaktig i planeringen av rivningen och därigenom konstaterat att det skulle vara lönsamt för kommunen att bekosta rivningen, för hus som ägs av ett bolag där han är vd. Även om husen måste rivas finns det inga skäl att kommunen ska bekosta detta, det ska Hoforshus göra.

Nu är inte jag lagd åt höger, jag skulle vilja säga att jag är mer vänster än de flesta. Men det finns inget rättvist eller solidariskt tänkande i att riva hus för att förhindra att ett kommunalt bolag ska förlora pengar. Ekendahl kanske är en trevlig prick, men jag utgår ifrån att han vill tjäna pengar också. Kort sagt Johan, jag tror att ditt räkneexempel blir lite missvisande i förhållande till de fyrtio miljonerna kommunen slänger ut på Ekendahls demolerande projekt.

Xamuel Gonzalez Westling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons