Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är bra med tiggare

/

 Jag tycker att det är bra med tiggare.

Annons

Hur vågar jag påstå något så provocerande? Jo, de är modiga som vågar visa hur fattigdom ser ut. Fattigdom har alltid funnits, det är likadant här i Sverige. Men här har man som alltid varit skickligare på att dölja för världen allt som stör den glättiga reklambilden av hur en så kallad demokrati ser ut. Bortsett från att jag inte gillar orättvisor, är det bra med tiggarna såtillvida att de gör fattigdomen tydligare.

Men att behöva se fattigdom har, om något, varit provocerande för de välbärgade. De vill slippa se sin egen förljugna bild av hur verkligheten ser ut. ”De fattiga har ni ju alltid hos er”, sade redan Jesus. Och det har inte ändrats sedan dess. Tvärtom, och det måste tyvärr bli ännu värre. Det kommer att gå lång tid innan det blir någon rättvis fördelning. De smarta, men hjärtlösa, tar hela kakan. Det gamla kapitalistiska systemet måste först kollapsa, vilket det är på väg att göra. Här behövs inga revolutioner, det är en tidsfråga innan de förgör sig själva inifrån.

Men till dess kan väl var och en att ge några kronor till en medmänniska som inte besvärar er mer än att bara sitta där med en liten pappmugg.

Flickan med svavelstickorna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons