Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är dubbelmoral, Sandvikens kommun!

Annons

Ni gnäller att vården flyttas till Gävle. Här i Gysinge upplever vi det som allt till Högbo.

Gysinge är det sydligaste brukssamhället i kommunen men det ska inte kosta något för kommunen. På Granön, pärlan i Gysinge har man avskaffat en soptunna, det blir väl för kostsamt att byta den vid behov. Nu ser det för jävligt ut med all skräp på backen.

Kerstin Almén förnekar att vaktmästarsysslan dragits in på bruket och påpekar att sysslan lagts över på Sandvikenhus. Hur sköts det i dag? Noll kronor. Här ligger löven kvar sedan i höstas, som den tidigare vaktmästaren blåst i hop i högar. Gräset är fortfarande oklippt. Hur kan man då påstå att skötseln fungerar här?

Man ålägger fastigheter, framför allt på Mattön att installera godkända avloppsbrunnar med infiltration, cirka 100 000 kronor per fastighet. Det är ju bra med tanke på vattenmiljön i älven men själva vill kommunen inte lägga en krona på att bygga ut reningsverket som tar hand om Brukets avloppsvatten, utan vid hög vårflod så pumpas det orenade vattnet ut i älven, då det inte klarar av högt vatten. Dubbelmoral.

1967 fick vi kommunalt vatten från Österfärnebo, fortfarande står gamla pumphus kvar där taket nu rämnar, det kostar ju någon krona för kommunen att sanera. Det vill man inte bekosta, det är ju i Gysinge.

Tord Grankvist

 

 

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons