Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inget vi kan ta ansvar för

SVAR TILL
”Förbannad och besviken pappa”,
12 mars

Annons

 Signaturen ”förbannad och besviken pappa” har beskrivit frustrationen hos dottern som i allt mindre omfattning rings in som extra timvikarie och slutsatsen i insändaren är ”var rädd om den personal ni har”. Dottern uppges arbeta inom vården i Sandviken.

Både äldreomsorgs- och handikappomsorgsförvaltningen anställer personal inom vården. Som förvaltningschef för handikappomsorgsförvaltningen ska jag försöka besvara dina synpunkter. Vår förvaltning har cirka 300 personliga assistenter, skötare och habiliterare som arbetar med vård, omsorg, aktivering och habilitering med mera av funktionshindrade. Dessa är ibland sjuka, har semester eller är lediga av andra skäl och behöver då ersättas. I första hand använder vi den personal som redan finns som tills vidare anställd (fast personal) och först därefter ringer vi in så kallade timvikarier.

Under hösten och vintern 2008/09 har antalet fast anställd personal som är övertalig det vill säga saknar fast arbetsuppgift ökat kraftigt. Detta sker till exempel då en funktionshindrad avlider. Vi har av detta skäl cirka 20 anställda för mycket. Just nu pågår förhandlingar med berörd facklig organisation om att säga upp personal av detta skäl.

Det är självfallet tråkigt att din dotter blir inringd färre timmar än tidigare men det är inget som vi kan ta ansvar för. Vad gäller chansen för henne att få mer jobb eller fast jobb inom vården i Sandviken i framtiden så är de på några års sikt antagligen goda med tanke på att många inom främst äldreomsorgen i kommunen pensioneras de kommande åren. Inom handikappomsorgen är medelåldern relativt låg och få går i pension.


förvaltningschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons