Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte vårt fel att ni inte har någon framförhållning!

Annons

Till de ansvariga för förskoleverksamheten inom Gävle kommun:

Jag skulle vilja ha ett svar på hur ni tänker när ni pressar in ännu fler barn i de redan alldeles för stora barngrupperna?

Så sent som i slutet av förra veckan fick vi på vår förskola veta att vi ska ta emot tre nya barn sista januari, vilket innebär att vi kommer att ha 21 barn i 1–4-årsgrupperna.

Barnen får inte plats vid de matbord vi har. Vi har inte tillräckligt med vagnar där barnen kan sova. Det finns inte tillräckligt med hyllor i hallen där barnen kan ha sina kläder. Detta är bara en del av det rent praktiska som jag skulle vilja veta hur ni ska lösa. Det måste ju trots allt vara klart innan den sista januari. Att sedan den pedagogiska verksamheten blir lidande verkar ni ju ha ignorerat i flera års tid...

Kommer ni ”bestämmande” från kommunen ut till förskolorna och sätter upp nya hyllor i hallen, åker och köper vagnar och matbord samt sitter med vid lunchen tillsammans med barnen eller hur är det tänkt att det ska fungera?

Jag vill gärna ha ett uppriktigt svar och inte några bortförklaringar som att kommunen måste erbjuda förskoleplats inom fyra månader. Det vet vi redan. Men det är inte vårt fel att ni inte har någon framförhållning!

Less på korkade beslut

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons