Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är Jäderfors ni behöver

Jag satt och lyssnade till radio Gävleborgs sändning från vår skola i Jäderfors.
Verkligen roligt att bli uppmärksammad i byn även när det inte är nedläggningar på gång. Men tyvärr så är det visst på tapeten igen.

Annons

Jag och min familj är inflyttad i Jäderfors sedan lite över fem år tillbaka. Jag själv är hälsing från början där jag gick i en byskola något större än Jäderfors skola. Vi levde också under nedläggningshot under hela min skoltid men lyckades få behålla skolan. Förra hösten lades den skolan ned 17 år efter första hotet.

Jag vill för er som inte hörde radioinslaget få berätta vad som är så speciellt med Jäderfors skola.

I vår skola är det viktigt med frisk luft, vi har tillgång till vacker natur och den utnyttjas till fullo.

En dag i veckan året om har skolan en gemensam utedag med utflykter. På vintern när snön tillåter åker de skidor en gång i veckan, detta är möjligt för att vi har en engagerad sportklubb som servar skolan med spår, utrustning för de som ingen har, vallning och fika.

När min dotter är sjuk är det i stort sett omöjligt att hålla henne hemma från skolan. Hon ska dit, basta! Självklart är hon hemma när hon måste men det är ju verkligen inga problem att få henne att vilja gå tillbaka.

Det är alltid kö till vårt dagis med minst ett års väntetid eftersom alla vill att deras barn ska få komma in i gemenskapen på en gång.

Förra gången skolan var hotad av nedläggning kom det ett förslag att våra barn skulle få åka till Norrsätra i årskursk 4–6 och att Norrsätras högstadium skulle läggas ned. Efter 6:an skulle våra barn få gå på Murgårdsskolan. Det skulle i så fall ha gjort att våra barn skulle få byta skola tre gånger under tiden F–9:an i stället för som i dag få gå på ett och samma ställe från cirka två års ålder till årskurs 6 och sedan byta till Murgårdsskolan 7–9.

Kan jag få påminna alla om att det är lika långt från Jäderfors till Sandviken som det är i motsatt riktning!

Varför inte ge Norrsätras elever och föräldrar möjligheten att få välja att skicka sina barn ut till oss? Det flyttas in nya familjer i Jäderfors och vi som bor här gör vad vi kan för att befolka vår by. Vi skulle snarare behöva en större förskola än en nedlagd skola.

Till er föräldrar med barn i skolorna i Sand- viken. Har ni ett barn som behöver den där lilla extra uppmärksamheten som kanske behöver lite extra tid att springa av sig på för att komma till ro i klassrummet. Då är Jäderfors det ställe ni behöver.

Ida

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons