Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är resursslöseri, Björklund

En elev läser en treårig gymnasieutbildning, och under andra året drabbas han av cancer och därför önskar eleven ha ett studieuppehåll från studierna.

Annons

Slutligen tillfrisknar eleven från cancern, och han önskar därefter tilläggskomplettera på vuxenutbildningen, för att bli behörig till högskola/universitet. Skolministern, Jan Björklund, anser att de 19-åringar som önskar tilläggskomplettera efter ungdomsgymnasiet ska hamna på andra urvalskvoteringen till högskole- och universitetsstudier.

Om en elev har ett alltför långt studieuppehåll, då menar skolministern att eleven måste läsa om kursen.

Om en elev redan har betyg MVG i historia, så menar skolministern att eleven ska läsa om kursen, det vill säga en repetition av kursen på grund av ett allför långt studieuppehåll.

Varför har elever studieuppehåll? Det kan bero på sjukdom, mobbing, graviditet, mammaledighet och ekonomiska problem med att finansiera sina studier. Alla kan inte ha rika föräldrar som kan bekosta utbildningen. Jag anser att det är ett resursslöseri med skattebetalarnas pengar att Sveriges elever ska repetera och läsa om ämneskurser, för att bli behörig till högskola eller universitet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons