Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns massor att göra som pensionär

Läste häromdagen att fler och fler arbetar efter fyllda 65 år och inte alls känner att man vill ”sitta och glo in i väggen”.

Annons

Det är bra med valfrihet, men faktum kvarstår: fler och fler unga människor kommer inte in på arbetsmarknaden förrän i 30-årsåldern och den gruppen kommer i allt högre grad att behöva jobba ihop sina pensioner.

Att dagens pensionärer ökar sina pensioner rejält genom att forsätta arbeta är för vissa ett lockbete. Själv valde jag att sluta i förtid för att kunna ägna mig åt alla de saker som jag vill göra och ännu inte hunnit göra och se. Att få mera pengar i pensionskuvertet kan vara gott men jag kände att det är nu jag lever och om ett antal år vet jag inte om jag fortfarande har orken och nyfikenheten att klara av det liv som i dag känns åtråvärt.

I dryga halvåret har jag varit hemma och inte en enda dag har jag funderat över vad jag skulle göra eller känt mig sysslolös. Det finns så mycket att göra. För den som inte har någon hobby eller familj finns det gott om organisationer som skriker efter medhjälpare till ideellt medmänskligt arbete.

Det är något som verkligen kan rekommenderas. Där får man bekräftelse, känner sig behövd och möter värme och glädje.

Jag vet inte om mitt förtida uttag ledde till att en ungdom fick arbete men jag hoppas det, för jag älskade mitt arbete varje dag och unnar någon annan att också få känna så.

Lili-Ann, 63 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons