Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gagnar dig och andra patienter

Svar till ”Patient”, 11 juni.
I år har vi inlett en nödvändig förändring av länets barn- och ungdomspsykiatri. Vi samlar all specialistvård på tre orter i länet: Gävle, Bollnäs och Hudiksvall.

Annons

Det betyder att mottagningarna i Sandviken och Söderhamn läggs ner och att patienterna som tidigare har gått där erbjuds fortsatt vård på annan ort.

För din del innebär detta att du får din vård i Gävle i stället för i Sandviken.

Vi gör förändringarna för att vi måste. Vi har inte råd att bedriva vård på alla fem orter och det gör att vi på sikt kommer att få problem att bibehålla den höga kvalitet vi har i vården i dag.

Med verksamheterna på färre orter och med en ekonomi i balans ges vi möjligheter att behålla och till och med öka kvaliteten i framtiden. Det gagnar dig och alla våra andra patienter.

Sedan förstår jag att du och andra kan känna ett obehag för att behöva resa.

Det kan jag förstå, men redan i dag reser många av våra patienter för att få vård, och det har fungerat för dem. Enda skillnaden blir nu att något fler patienter måste resa lite längre än i dag för att få specialistvård.

Samtidigt ska vi komma ihåg att det stöd som i dag finns på våra hälsocentraler kommer att finnas kvar även i framtiden. Det stödet kommer vi självklart också att utveckla eftersom alla våra patienter söker sig dit i första hand när de behöver vård.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons