Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hade jag ingen aaaaning om

Jag har sedan lång tid lagt märke till att prismärkningen på Maxi Ica i Sandviken är ganska lurig. Det här gäller säkert många andra affärer också, för den delen, men Ica ska ju vara en välrennomerad butikskedja.

Annons

Förmodligen är prismärkningen okej enligt de lagar och regler som finns, men det sätt på vilket märkningen görs kan ifrågasättas.

Det är ganska lätt att inse att prismärkningen är till för att så långt det är möjligt göra kilopriset så osynligt som möjligt.

Lagen om prismärkning kom till därför att kunderna skulle kunna jämföra priser mellan jämförbara varor. Och för att kunna göra det ska priset per enhet (i de flesta fall kilogram) anges. Jag fotograferade i dag några exempel på prismärkningen på Maxi Icas grönsaksavdelning.

Vad är det man hinner se i affären?

Jo, det är i de flesta fall förpackningens pris. På jätteskylten med förpackningspriset i jätteformat finns också kilopriset med, lite blygt i ena hörnet. Säkert helt okej enligt de bestämmelser som finns. Men snacka om ojusta metoder.

Det ser ju bra ut med varor, som alla kostar runt 20–30 kronor, eller hur? Men att tomater kunde kosta 125 kronor/kilot och att spetspaprika kunde kosta 150 kronor/kilot, det hade jag inte en aaaaning om, som Hasse Alfredson sa.

Gunnar Aldén, Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons