Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om en anpassning

Svar till Gert Berlin 24 juni.
Gert Berlin skriver att nedläggningen av Forshems demensboende i Tierp är ett resultat av politikernas ovilja att renovera och i stället ser det som en möjlighet att spara pengar.

Annons

Behovet av särskilt boende i kommunen minskar, medan behov av hemtjänst och hemsjukvård ökar. Att då minska de särskilda boendena till förmån för vård i hemmet är naturligt. Men det finns också behov av nya boendeformer i den framtida äldreomsorgen vilket kommer att utvecklas i Äldre 2020, en långsiktig plan för äldreomsorgen.

Det är sant att Tierps kommun, liksom praktiskt taget alla kommuner i landet, har ekonomiska bekymmer. Då är det självklart för oss att utnyttja våra resurser maximalt. Att samla all demensvård på ett och samma ställe är ett sätt att skapa större trygghet och högre kvalitet för de äldre med demens och den specialutbildade personalens kompetens används så effektivt som möjligt. Detta handlar om en anpassning till omvårdnadsbehovet för de äldre i kommunen och ska inte ses som ett alternativ till att bygga om Aspenbadet eller inte.

ordförande i utskottet för arbete och omsorg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons