Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är ett odemokratiskt beslut

Annons

SVAR TILL ”Emma Arbinger”, 6 december:

En till pedagog som anser sig veta bättre än föräldrar vad deras barn behöver. I det här fallet närvarotiden på förskolan för barn till föräldralediga.

Emma Arbinger skriver att barnen vistas på förskolan upp till nio timmar per dag vilket blir 40–45 timmar per vecka. Ingen förälder som tagit del av debatten, och inte jag, har skrivit att barn till föräldralediga ska vara på förskolan nio timmar per dag. Det är stor skillnad på 15 timmar och 40 timmar. Varför inte landa någonstans på 25 timmar. Det här 15-timmarsbeslutet är fattat över huvuden på pedagoger, ändå gör ni en stor sak för att övertyga föräldrar att det är ett bra beslut.

Det här är inget bra beslut! Det är ett odemokratiskt beslut där de närmast berörda inte hade någon möjlighet att få tycka till, mycket mindre vara med och bestämma. Föräldrar bestämmer inte ens hur de här 15 timmarna, som hela debatten handlar om, ska schemaläggas. Är det ur familjesynpunkt bäst att lämna sitt barn klockan 08.00, än sen. Det är bestämt klockan 09.00. Försök inte ändra på det!

Emma Arbinger skriver att när tiden minskas i förskolan får barnet en lite lugnare tillvaro!

Är det nu så positivt med en lugnare tillvaro, hur är det då för de barn som inga småsyskon får? De barn som alltid, varje dag är på förskolan ”upp emot” nio timmar per dag. Finns det något negativt i det? Naturligtvis inte! Det negativa i det här är om föräldrar blir oroliga och ängsliga att inte barnen mår bra av ”långa dagar”. ”Vi pedagoger vill inte få föräldrar att skämmas” skriver Emma Arbinger. Nu får ni i alla fall flera föräldrar att få dåligt samvete för att de tycker att barnen behöver fler än 15 timmar för att hinna få del av verksamheten.

Tack och lov att barnen får vara i ”pedagogisk verksamhet” hela den tid Emma Arbinger nämner.

Så till värdegrunden. Läs noga igenom vad det står. Det är svårt att leva upp till allt. Men försök!

Pedagog och mamma som inte ställer föräldrar i skamvrån

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons