Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det har ingenting med religion att göra

Annons

Angående krönikan ”Vad gör prästen som svenska- lärare på Vasaskolan?”

Jag förstår inte hur en sådan text får publiceras i en dagstidning när varken de utpekade eller de berörda har fått säga sin åsikt.

Jag är elev på Vasaskolan och har fått det stora nöjet att få vara delaktig i projektet ”Oh my god!”. Jag har varit delaktigt både i och utanför skolan på olika sätt.

Det är ingenting som jag sett som negativt, tvärtom!

Ska också tillägga att jag inte trodde på ”Gud” innan och gör inte det nu heller.

Det är inte alls det som är poängen med detta projekt. De vill locka ungdomar till att göra saker och känna sig delaktiga. Få oss att känna oss starka!

Att ha en skrivarverkstad på en svenskalektion är väl inget som är konstigt?

Att en av projektledarna är präst i grund och botten är väl inte heller någonting som är konstigt? Hon är inte där som präst, utan projektledare som sagt.

Att det är svenska kyrkan som ligger bakom detta projektarbete tycker jag inte har någon som helst betydelse och det är inget argument för att ”Oh my god!” skulle vara någonting dåligt. ”Oh, my god” har hjälpt mig mycket och fått mig att se saker som jag tidigare inte sett i samhället.

Krönikören nämner i slutet av sin krönika: ”Svenska kyrkan i Gävle driver även Café Existens på Vasaskolan. Med gratis fika”. Jag är helt övertygad om att ingen lockats dit på grund av fikat. Man har gått dit för att man varit nyfiken, velat vissa sig engagerad med mera. Jag har personligen gått dit delvis för att få inspiration till mitt eget skrivande, som för övrigt ”Oh my god!” hjälpt mig att visa upp och fått mig att känna mig stolt över.

Detta har ingenting med religion att göra och jag tycker att det är oerhört tråkigt att krönikören drar de förhastade slutsatserna och inte kollar upp innebörden i saker och ting innan hon lämnar ifrån sig sin text till allmänheten.

Louice Hagström

SVAR DIREKT

I den debatt som förts på kultursidan har både lärare och elever och en representant för projektet fått ge sin syn på saken (se Arbetarbladet 10 februari och 14 februari). Du får svar på de flesta av dina frågor/synpunkter om du läser min krönika 14 februari med rubriken ”Tro mig – Vasaskolan var blind”.

Bodil Juggas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons