Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det heter förtroendevald!


Jörgen Edsvik har gjort ett par uttalanden som jag vill kommentera.

Annons

Han vill betona att de rödgröna har väldigt kompetenta kandidater. Han vill inte kritisera någons kompetens men det är för få tjejer helt enkelt. Vill han därmed säga att män är mer kompetenta än tjejer. Jag tycker att det råder en bedövande brist på män också. Sedan säger han att det ska finnas bra spelregler och villkor som uppmanar båda könen att ta för sig av politiska uppdrag!

Ta för sig! Jag trodde att det råder samma förslagsordning nu som då jag var politiker på 60- och 70-talet, att det var arbetarkommunen som föreslog kandidater, och inte att det var hugade kandidater som själva begärde att få ett politiskt uppdrag. Det heter förtroendevald och på min tid då jag var Valberedningens ordförande, var det inte någon som framförde till mig att de ville ha något uppdrag. Det skulle nog ansetts opportunt.

Det var förstås på den tiden arvodena inte tillät att man levde på politiska uppdrag. Förtroendet ansågs då vara belöning nog. Han verkar inte inse att det finns en risk ur demokratisk synpunkt att det kommer någon som inte är S i själ och hjärta och nästlar sig in bara för att få ett välavlönat uppdrag. Vad man sett har det ju skett inom SSU. Jag anser att det är viktigast att hålla gränsen klar över vem som man har förtroende för och inte vem som begär att få ettuppdrag Den senare skulle kunna ha andra avsikter.

Karl Gustaf Skoog 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons