Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det känns instängt och otryggt på resecentrum

Sandvikens resecentrum är det enda resecentrum jag besökt som stänger in resenärerna mellan bussgatan och järnvägsspåren!

Annons

Dessutom med en rejäl vägg som gör det omöjligt att snabbt ta sig därifrån om man skulle vilja eller behöva det. Och för den som vill stjäla en cykel eller förstöra finns alla chanser att göra det utan att någon ser eller ”stör”.

I andra städer har resenärerna alltid fritt tillträde och i stället är bussarna hänvisade till baksidan. Det är alltså bussarna som stängs in, inte människorna! Järnvägen ligger ofta några minuters promenad ifrån bussarna, vilket aldrig är något problem.

I Sandviken var tanken god när resecentrum byggdes. Man skulle kunna kliva från tåget till bussen. Nu, efter att vi har provat ett antal år, tycker jag att det är dags att ompröva den tanken. Kollektivresandet minskar i Sandviken och jag kan slå vad om att en faktor är resecentrums olyckliga utformning.

Problem på resecentrum: Det känns otryggt. Man känner sig instängd. Det ligger avsides utan naturlig rörelse av människor. Området är ofta skräpigt och äckligt. Risken är stor att man blir av med sin cykel. Buss- och tåg- tiderna är sällan synkade, så att kliva över funkar inte i praktiken. Det finns för få p-platser för pendlare som väljer att ta bilen till resecentrum, eftersom både tåg- och bussresenärer ska samsas om dem.

Jag tycker att vi behöver ett annat centrum för busstrafiken, en ny busstation helt enkelt! Varför inte i anslutning till den tänkta rondellen vid östra infarten där det i alla fall ska byggas nytt?

Vad tycker ni, Sandvikenbor?

Cecilia Abrahamsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons