Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kommer ändå att bli försämringar på biblioteket

Svar till ”Orolig förälder”, 24 juni, Camilla Frykman 25 juni.
Jag känner att jag behöver tydliggöra ett par saker.

Annons

Valbo bibliotek består av två bibliotek. Först och främst är Valbo bibliotek ett folkbibliotek som har öppet måndagar och torsdagar 14.00–19.00, tisdagar och onsdagar 10.00–16.00 samt fredagar 10.00–14.00. Då hjälper vi alla besökare med att hitta information samt litteratur.

Det som ett folkbibliotek inte gör är att hjälpa skolor med facklitteratur och dylikt eftersom det ligger på skolan att fixa detta. Sofiedalskolan har tidigare varit ett föredöme på detta område genom att ha haft en person anställd på 40 timmar i veckan. Denna person har bland annat hjälpt både elever och lärare med litteratur, både fack- och skönlitteratur, samt haft öppet för skolan då folkbiblioteket varit stängt. Alltså har Valbo bibliotek även bestått av Sofiedalskolan bibliotek. Det är denna resurs som Sofiedalskolan av ekonomiska anledningar väljer att minska till fyra timmar i veckan med lärare som resurs, varav två av dessa timmar är för öppethållande.

Sammanfattningsvis blir 40 timmar fyra timmar per vecka denna termin.

Givetvis kommer både skolan och biblioteket att göra sitt yttersta för att kvalitetsförsämringarna ska bli så små som möjligt men det går inte att sticka under en stol med att det kommer att bli försämringar. Jag är säker på att läraren kommer att göra sitt bästa men det är trots allt en märkbar förändring.

Folkbiblioteket skulle givetvis önska att sådana här försämringar inte skulle behöva göras men har full förståelse för de ekonomiska problem skolan har. Men då är det viktigt att gå ut med ordentlig och tydlig information om att det faktiskt blir förändringar. Alla elever är givetvis välkomna in på biblioteket, dessvärre kommer det inte att bli lika ofta som förra terminen då elevernas öppettider kommer att minska drastiskt.

enhetschef Valbo bibliotek

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons