Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kunde ha varit du

Annons

 En eld av hat, ett utblåst hopp, en tro gömd i en grop av vemod. Vad förstår vi, som varje dag lever lugnt, i livets vrå av högmod?

En flickas isande tårar, en pojkes tomma blick, föräldrar utan makt att kunna trösta, höja och älska, med löften om frid och liv utan förakt.

När ska vi se, öppna våra ögon och se, se på den obarmhärtiga smärtan. Det är kallt, rått och hårt, att sitta och se på, hur människor tvinar bort i sina hjärtan.

Var är medlidande, förståelse, medkänsla som empati och sympati? De är gömda, glömda, förlorade och hårt bevakade i en dysfori. Vart har demokrati, humanism och medmänsklighet tagit vägen?

De ligger under en tung slöja, av rädsla, okunskap och förlägenhet. Jag ser bara apati, skendemokrati och avund, ett tillstånd av övergivenhet. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, bara vi håller fast vid vår hängivenhet.

Visa solidaritet, att dela med oss och stötta varandra med öppenhet.

Omfamna kärleken ”Älska din nästa som dig själv”, gör detta med tillgivenhet. Ha en vilja att hjälpa, se och höra varandra, inte blunda och bara gå förbi.

Låt oss hysa agg mot islamofobi, kristofobi, buddhismfobi, hindufobi socio-fobi.

Det kunde ha varit din syster, bror, mor eller far en släkting eller vän, det kunde ha varit du om så i en annan livstid men ändå, det kunde ha varit du.

Daniela J

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons