Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det saknas pengar i Sverige också

Annons

Beträffande Sveriges bistånd till den aldrig sinande skaran av länder har nu Gunilla Carlsson rört om i grytan ordentligt.

Mycket bra tycker jag att detta vansinne granskas. Det kan inte vara relevant att ett litet land som Sverige ger 93 miljoner per dag!

Jag vill inte ta brödet ur mun på de behövande men för tillfället har Sverige sina egna problem som måste lösas. Det saknas pengar i Sverige till i stort allt som berör vår befolkning. Åldringsvård, skola, sjukvård, arbetsmarknadsåtgärder, listan kan göras lång, visserligen kommer underhåll av våra gator och vägar långt ned på listan men behöver också sitt. Jag hoppas våra folkvalda utvärderar rimligheten i dessa gåvor och överväger att tillämpa det gamla uttrycket från de brittiska öarna ”charity begins at home”.

Det är inte nödvändigt att sluta ge bistånd till de behövande, men beloppet måste omfördelas för en tid framöver då Sveriges befolkning i detta läge behöver mer stöd från våra folkvalda.

Jag ser dessa rubriker i dagstidningar långt borta från mitt hemland och oroas och lider med de drabbade framför allt i min hemstad Gävle.

Vi har en ung generation som måste sättas i arbete för att inte på sikt kosta samhället stora belopp i form av försörjningsstöd etcetera, så en del av dessa pengar skulle säkerligen hjälpa till att få fart på produktion/konsumtion.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons