Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det skulle behövas ännu fler namninsamlingar i Gävle

Annons

Det var ett bra initiativ med namninsamlingen för att rädda kvar spårvagnarna i Gävle! Bara nu Gävleborna äntligen reagerar, genom att göra sina röster hörda och skriver på. Men i Gävle skulle det behövas fler namninsamlingar, då beslutsfattarna inte verkar ha blick för eller ger stöd till det som kan ge lyft åt Gävle som kultur- och turiststad. Något som även skulle gagna såväl näringsliv, turism som de egna invånarna.

Ett par närliggande exempel är fyrskeppet Almagrundet som förutom Briggen Gerda (som släpptes överbord), skulle kunnat förstärka stadens trivsel och ge den lite ”liv och identitet”. Därför bör den del av befolkningen (den icke bakåt- strävande!) som vill se en utveckling och tillväxt i Gävle, integrerad med det gamla anrika, reagera och ge klara besked till kommunens ledning genom protestlistor och dylikt.

Men även, till kommande val, bör ni komma ihåg alla de inkompetenta beslut och den senfärdigt nonchalanta inställning, som visats vid behandling av ett flertal projekt och initiativ till etableringar.

Gävle har inte råd att fortsätta att missa det, som skulle kunna gynna kommunens utveckling, expansion, trivsel och identitet! Finns det inga företag som kan sponsra i den här stan?

Var finns nu alla ”kulturtanter” som var så rädda om Strömvallens gamla läktare? De verkar ju inflytelserika och borde därför kunna driva stödjande protester för andra kulturberikande projekt, som nu spårvagnen på Södra Skeppsbron, fyrskeppet Almagrundet i Gavleån, Briggen Gerda i Gävlebukten (som borde återköpas till Gävle) och varför inte en saluhall i anrika Maxim? Här finns något att ”bita i” för er som är högljudda i andra (kultur-)sammanhang!

AE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons