Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det vore en önskvärd kulturrevolution!

Jag noterar till min stora sorg att fildelning alltmera straffbeläggs. Nu senast i Pirate Bay-rättegången, där de som möjliggjort fildelning dömdes till ett års fängelse och ett enormt skadestånd. Men kanske bara ett tillfälligt bakslag?

Annons

Det påstås ju, att framtida teknik ska möjliggöra fildelning utom all kontroll? Och därmed krossas film-, musik- och dataspelsindustrin, ja, all ”upplevelseindustri”. Vilket lyft, vilken välgärning för mänskligheten att slippa smörjan, denna verklighetsflykt!

Denna mentala förorening som hjärntvättar en stor del av jordens befolkning. Det vore i sanning en önskvärd kulturrevolution! Och de människor som arbetar i nöjesindustrin – för att icke tala om de som slösar bort en del av sitt liv genom att ta del av utbudet – kunde i stället ägna sig åt annat. Till exempel produktivt arbete. Eller, någon gång, till att tänka, exempelvis begrunda livet och döden. Sin egen död, möjlig i varje sekund av livet. Närhelst kan den obegripliga avhysningen från livet till intet ske. Så, ni fildelare, ni er själva ovetande nyttiga idioter, fildela, dag och natt, tills både ni och er dator är nära att dö av ilska!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons