Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta värnar inte om papperstidningen

/

Annons

Reflektion på Mittmedias planer på att komma att säga upp 75 procent av de redaktionella tjänsterna. Mittmedia påstår sig värna om papperstidningen. Det har man fört fram tidigare i dagstidningar och i tabloiden som är en tidning för oss som arbetar hos Tidningstjänst som bland annat tidningsbud.

I början av 2014 tog man bort möjligheten att prenumerera på enbart papperstidningen. Man blev nu tvungen att prenumerera och betala för både papperstidningen och nättidningen vare sig man ville ha digital tidning eller inte. Pappersupplagan rasade när detta infördes och har sedan successivt minskat sedan dess (gäller i alla fall de tidningar jag arbetar med GD samt AB men troligast även de andra morgontidningarna). Man har nu också slopat utkörning av tidning i de fall när tidningen uteblir på morgonen.

Och nu har också tab beslutat sedan årsskiftet att sluta märka brevlådorna och detta medför också att reklamationerna ökar speciellt när extra insatta tidningsbud och även söndagsbuden arbetar. Märkningen underlättade betydligt för de som arbetar endast söndagar och som vikarier vid semestrar och sjukdom.

Allt detta kan knappast vara att värna om papperstidningen utan det medför att kunderna slutar prenumerera på tidningarna. För mig verkar det helt klart vara en strategi som Mittmedia har för att så småningom kunna skylla på små upplagor och få anledning att lägga ner tidningarna.

Redhorse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons