Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Di Leva in – Madeleine ut

/


Välkommen ombord, fast Gävle har ingen hamn.

Annons

Det framgår av Kommunfakta på Gävle kommuns hemsida under fliken Kommun och politik, skapad av stans informationsproffs. Men det var och är hamnen och sjöfarten som utvecklade Gävle och gjorde stan till rikets största hamnstad något årtionde i slutet på 1700-talet. För något år sedan investerades 0,8 miljarder i en ny farled och nu är Gävle hamn ostkustens största containerhamn Listan med kommunfakta består av 15 punkter. Där saknas även Järnvägsmuseet, ett i riket unikt museum. Brynäs hockey finns med. Men inte ett ord om allsvenska Gefle IF och nyinvigda Gavlevallen. Listans aktualitet haltar.

Almagrundet ska givetvis in på listan så fort fartyget lagt till i staden där fartyget byggdes. Ut från listan åker sessan Madde, bidragstagare och hertiginna av Gästrikland mest en teoretisk hedersutnämning utan substans och nu emigrerar hon till London forever. Hon hittar inte till Gävle ens med påslagen GPS. Sessan kan ersättas av Rolf Lassgård, folkets jordnära skådespelare utan divalater som valde Gävle i stället för fjollträsk eller Hollywood.

Symfoniorkestern finns med, men det finns sex orkestrar till i riket, men bara en Di Leva. Han, Järnvägsmuseet och GIF/Gavlevallen väger tyngre, tycker jag. Med på listan finns också Gävles skärgård, nära 2 000 öar, glädjande, men jag undrar var de är eller om SCB lagt till en nolla för mycket.http://www.gavle.se/Kommun--politik/Kommunfakta/ . Andrew Sundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons