Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskriminera inte MMA innan ni vet vad det är

Annons

Jag tränar MMA (Mixed Martial Arts). Alltså en kampsport där vi blandar tekniker från de flesta andra kampsporter. MMA är med i Riksidrottsförbundet, vi har SM i amatör- MMA. Det finns ett stort antal svenskar i den absoluta världstoppen inom MMA. MMA är en idrott. Trots detta blir vi diskriminerade för att vi sysslar med denna sport. Det senaste som hänt är att vår klubb SBKK (Sandvikens budo och kampsportsklubb) fått vårt bidrag från Göranssonska stiftelsen halverat. Enbart på grund av vi har MMA på vårt schema.

Jag kan gå till BK Hammaren och träna boxning, jag kan gå till Sandvikens brottarklubb och träna brottning men jag får inte träna båda dessa saker på samma pass? Då är jag tydligen en våldsam galning och på passen sprutar det blod på väggarna?

Jag kan träna karate och lära mig sparka och slå, träna ju-jutsu och lära mig kast och ledlås men jag får inte göra detta samtidigt? Då är det plötsligt livsfarligt? Var finns logiken?

Jag förstår att man kanske inte vet allt om alla idrotter men döm oss då inte innan ni har mer information.

Vi har en åldersspridning i vår MMA grupp från 15 till 38 år, både killar och tjejer. På de två år jag lett MMA-passen har de allvarligaste skadorna varit en stukad fot och en översträckt armbåge. Jag vill välkommna alla ner till vår klubb och titta på ett pass. Tror alla med fördomar kommer bli mycket förvånade.

Stolt MMA-Instruktör, SBKK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons