Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drag i Älvkarleby 1 april?

Annons

Gävle har sin julbock. Världens största. I Edsbyn finns den största bandyklubban, bandybollen och dessutom världens största pinnstol. I en stor mängd kommuner och orter i Sverige har det satsats på världens största av någonting.

Nu kommer Älvkarleby kommun att satsa på världens största fiskedrag, förmodligen även världens största kastspö. Det som gällt är att försöka få fler människor att flytta in och därmed få större antal innevånare i kommunen.

Mycket har varit förteget gällande detta bland politikerna i kommunen. Sedan lång tid tillbaka har nämligen en grupp – kallad krystarna – bland dessa tillsats för att komma med förslag till hur kommunen på något bra, smart sätt ska kunna marknadsföras bäst.

Gruppen blev tillsatt efter förra årets val och har nu under de senaste veckorna – i samarbete med en del av så kallade fas 3-sysselsatta – färdigställt det man kallar för dragkonstverket, vilket består av detta stora fiskedrag, jämte jättekastspöet, varifrån själva fiskedraget kommer att hänga i ett rep från toppen av spöet.

Allt detta arbete har bedrivits i fullständig hemlighet vid det gamla sågverksom- rådet och har nu i dagarna färdigställts för att i dag, 1 april, fraktas till platsen och monteras upp norr om kommunalkontoret i Skutskär, mellan Willebrands och Willys, på tungan mellan vägarna där.

Bland kommunens politiker har det även bedrivits en tävling, i vilken det har gällt att komma fram till en slogan, som på stor text ska sättas upp invid foten av dragkonstverket. Många förslag har kommit fram och diskuterats, varav alla utom ett har förkastats. Bland de förkastade kan, bland andra, nämnas:

”Kroka på i Älvkarleby” och ”Med sex laxar i Älvkarleby – torskar du inte”.

Det antagna blev till slut: ”De e’ drag i Älvkarleby – nappa du också!”

Även denna slogan kommer i dag, 1 april, på eftermiddagen att avtäckas och då i närvaro av den nyvalde S-partiledaren.

Tolle Lege

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons