Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du har så fel i dina påståenden om vår framtid

Svar till Marcus Henriksson, 13 juni

Annons

Våra problem illustrerar Marcus Henriksson med sina påståenden:

1. Aldrig någonsin i historien försvinner arter i så snabb takt som nu. Det är direkt fel. Dinosaurierna utrotades helt och mycket snabbt. Om han bara menar den sentida historien, vet man inte. Mänskligheten har inte tidigare hållit reda på alla arter.

2. Aldrig någonsin i historien har vi haft så stora klyftor, mellan fattiga och rika. Han har inte läst sin historia.

Förr fanns slaveri och livegna bönder. Många svalt ihjäl, 100 000 i Sverige år 1697. På 1920-talet fanns fattighjon i svenska socknar.

3. Aldrig någonsin har miljöförstöringen varit så stor. Där har han nog rätt, men hans eget parti, Miljöpartiet, är själv det värsta miljöhotet. Dess vettlösa kamp mot det inbillade klimathotet gör att resurserna inte räcker till verklig miljövård. Det står nu klart att koldioxid påverkar klimatet så lite att det inte kunnat mätas.

4. I framtiden kommer det absolut största hot vi kommer att möta, vara klimatförändringarna.

Här har han rätt, om vi ser 10 000 år framåt. Då ligger isen en kilometer tjock över Gävle. I ett mer mänskligt perspektiv kan han ha rätt, men ändå helt fel. Han tror att det blir varmare.

För det talar endast klimatpanelen IPCC:s datorsimuleringar, som dess egna experter förklarade meningslösa redan 2001. Solforskare visar att solen gått in i en passiv fas som för 200 och 400 år sedan. Då var det kallt. Kyla är värre än värme.

Framtidens värsta problem är den politiska klassens överåriga ungdomsförbundare, som aldrig lärt sig vad riktigt arbete är.

Sture Åström

Nätverket Klimatsans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons