Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du kunde ha pratat med skoterförarna

Jag läste i tidningen att det skulle vara ett oljud vid Åvallen i Åmot. Jag åkte dit, och det jag både kunde se och knappt höra, var ett gäng glada ungdomar med deras föräldrar.

Annons

För er som inte vet vad de gör så utövar de träning av att köra snöskoter, fort, säkert och effektivt. Det var ett antal ungdomar från Ockelbo, cirka 11 till 20 år som i stället för att vara i centrum och dricka öl, eller hitta på annat bus, tränade flitigt på sina snöskotrar. När det gäller att störa med oljud så vet jag inte var du fått det ifrån. Gick runt och lyssnade, men under den tid som jag befann mig där behövde jag inte säga ”va?” en enda gång.

Så mitt tips är, skruva ner hörapparaten, alternativt gå dit och prata med dem direkt. Om du hade gått dit och sett glädjen och energin hos dessa ungdomar, tror jag att du inte behövt ta av min tid, till att skriva detta.

Tack till er föräldrar som tar tag i era barns fritid och ställer upp för dem. Nu vet jag att de kommer att flytta, fick reda på det när jag var där, bara för att de inte vill störa dig ”Bybo” som klagar. De flyttar för att de inte vill att någon ska bli störd, vilket kommer att kosta dem cirka 15 000 kronor för att köra snö med mera. Men för din skull så gör de det. De vill fortsätta med att utöva denna idrott utan att någon privatperson kommer i kläm.

Kan bara lägga till att raketerna som du uttrycker det, hör hemma i händerna på dessa ungdomar, de kan handskas med skoterfordon. Flera av ungdomarna är bland det bästa du kan hitta i Sverige, varav ett par kommer att bli riktigt stora, endast 11–12 år i dag, men vänta och se.

PS. Promenerade förbi hockeyrinken en dag, jisses vad domaren blåste i pipan. DS.

Gunnar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons