Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du måste tro på ditt företag, vd Faxander

Annons

Sandviks nye vd Olle Faxander flyttar huvudkontoret till Stockholm efter 150 år i Sandviken. Vidare – vilket är än värre – har Faxander fått Sandviks styrelse med på att höja avkastningskravet till orimliga 25 procent av sysselsatt kapital. Om inte denna avkastning nås väntar försäljning av Sandvik Materials Technology, SMT, trots en vinst på 1,5 miljarder kronor förra året. I veckan såg vi första etappen genom uppsägning av 300 personer, de flesta i Sandviken. Beslutet vittnar om omoget ledarskap och Faxanders motiv liknar rena floskler.

Det höga avkastningskravet riskerar enligt ekonomiska och industriella bedömare att lönsamma långsiktiga investeringar inte genomförs utan kvartalskapitalismen är viktigast för Faxander. Bara i år, sedan Faxander tog över, har värdet på Sandviks aktier gått ned med 36 procent. Det torde inte bara bero på världskonjunkturen utan minst lika mycket på den osäkerhet som sprids kring det tidigare så framgångsrika företaget. För egen del har aktieinnehavet avyttrats när denna inriktning blev känd. Floskler som ”huvudkontoret måste ligga i Stockholm för att det är närmare till världsmarknaden” och ”det är enklare att rekrytera kvalificerade personer i ledande positioner om kontoret ligger i Stockholm” talar ju sitt eget språk. Avståndet Sandviken–Arlanda är cirka 30 minuter längre än avståndet Stockholm–Arlanda! Faxander säger vidare ”att bryta traditioner skapar utveckling”. Struntprat, vad finns det för forskning eller exempel som grundar ett sådant påstående?

Det är beklagligt för svensk industri och för oss i regionen att bevittna hur ett av våra viktigaste företag som Sandvik successivt monteras ned av den nya ledningen och dess vd. Att gömma sig bakom Sandviks styrelse duger inte. Gör inte om samma misstag som tidigare på SSAB. Tänk om, Faxander, tro på ditt företag och sätt dig in i verksamheten innan det är för sent! Lita på den utomordentliga kompetens som finns hos de anställda och den erfarenhet och lojalitet som kan gå förlorad genom kortsiktigt tänkande!

Tidigare aktieägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons