Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Åleskogaffären: "Nu står det 1 – 1 i politisk klantighet vad det gäller avtal"

Annons

Inger Källgren Sawela (M) står med en dåres envishet fast vid att hon fortfarande inte kunde gjort på något annat vis än hon gjort i "Åleskogsaffären", trots att Förvaltningsdomstolen anser det fel, samt Revision ger henne stark kritik.

Hon uttalar sig med "Jag förstår nu att man skulle kunna gjort på ett annat sätt, men det hanns inte med. Det var ett ytterst brådskande ärende. Det handlade om timmar ..." Timmar? Helén Åleskog var väl fortfarande anställd som kommunjurist, och då måste väl hon som alla andra ha uppsägningstid. Det borde väl både hon och Inger Källgren Sawela varit medvetna om, så vilka timmar pratas det om? Det borde funnits åtskilliga timmar att förankra samt förhandla om beslutet på rätt sätt. Men Inger Källgren Sawela står fast vid att hon inte kunde agerat på något annat vis. Det har kostat skattebetalarna 660 000 hittills, pengar som revisionen inte vet vad de ska tas ifrån. Hemtjänsten eller?

Underligt att inte fler tjänstemän hotar med att gå. Det kan ju tydligen ge alla fördelar inom Gävle kommun, nya tjänster och höga löner. Nu står det 1 - 1 i politisk klantighet vad det gäller avtal. Det var ju inte så länge sen Carina Blank (S) skrev under ett avtal om Björn Ryds trippla vd-löner samt fallskärmsavtal. Har politikerna inte lärt sig något av det?

För Plus-kunder: Gävle kommuns chefsjurist gick med på olaglig uppgörelse: "Hon knep chansen när hon fick den"

Skrivs de här avtalen vid middagar med vin och trevligt sällskap? Kliar du min rygg kliar jag din, skrämmande utveckling i så fall. Men inget som förvånar oss!

Om ni kommer överens om att det ska behövas ska tjänsten utannonseras, och för vår del ska inte Hélen Åleskog söka den. Hon har förverkat sitt förtroende i Gävle kommun.

Hur går man vidare nu? Enligt kommunrevisorerna så ifrågasätts det om det verkligen behövs en biträdande kommundirektör, och det kanske är det ni ska fundera över. Om ni kommer överens om att det ska behövas ska tjänsten utannonseras, och för vår del ska inte Hélen Åleskog söka den. Hon har förverkat sitt förtroende i Gävle kommun. 

En kommunjurist som går över alla gränser för att sko sig själv, är ingen bra biträdande kommundirektör och inget Gävle kommun behöver. Även Göran Arnell som enligt kommunrevisionen, var medveten om att fel begåtts, bör sluta! Sen har vi Inger Källgren Sawela (M) som kanske borde gå i pension från all politik, om inte annat för sina partikamraters skull, nu när det är valår!

 

Pantertanterna

LÄS OCKSÅ:

Åleskogaffären rond 2: "Låt henne gå till domstol"

Vad är det som är så förvirrande angående Helén Åleskog och förvaltningsrättens dom?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons