Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra bluff

/
  • Bilden visar Brynäs IF-emblemet på Gavlerinken arena.

Annons

För uppblåsta röd-gröna politiker i Gävle kommun framstår Brynäs spelare nu plötsligt även som super-pedagoger. Deras blotta närvaro får Gävles elever att förbättra sina betyg på på ett dramatiskt sätt (allt enligt en debattartikel i Arbetarbladet 25 oktober).

Men inte ett ord om lärarna på Lillhagsskolan i Gävle i artikeln.

Har de gjort något alls för att ge barnen bra start med bra betyg?

Nej, knappast. ”De är ju bara vanliga svenssons och petas därmed som förebilder. Sådana kan ju inte ge barnen en bra start”.

Trots att de lägger ner enormt med tid och hela sin själ i jobbet så duger de inte som förebilder eller pedagoger. Det är nämligen några timmars kvalitetstid med idolerna som värdesätts av de röd-gröna.

Det är väl därför lärare tjänar sämst av alla akademikeryrken. Det var S-märkte Göran Persson som kommunaliserade skolan i början av 1990-talet.

En katastrofal start.

Sedan dess har yrkets löner och status rasat till de lägsta divisionerna.

Gävleborg brottas med låg utbildningsnivå och få högskoleutbildade. Men nu har de röd-gröna elit-politikerna hittat lösningen:

Några timmars besök per termin av ett antal skridskoåkande, social-ekonomiska trollkarlar gör att studie- resultaten för en ny generation plötsligt når oanade höjder i alla ämnen.

Vi får väl kalla de nya, skyhöga betygen för Brynäs-betyg. Att idolerna höjt betygen är en lögn lika usel som den ekonomiska redovisningen av var miljonerna tagit vägen.

All heder åt lärarkåren och Arbetarbladets granskning av den röd-gröna Brynäs-röran.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons