Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag att minnas i Falun Gongs historia

25 april är en dag att minnas i Falun Gongs historia.

Annons

Tio år har gått sedan den där dagen i Peking 25 april 1999. De stod där, tysta, i prydliga rader längs med gatan. Utan megafoner, banderoller, inget dåligt uppförande och inget som gick emot regeringen. Tusentals människor från olika delar av Kina hade kommit till kommunistpartiets centrala klagomålskontor som ligger intill Zhongnanhai, den kinesiska regeringens bostadskomplex. Efter att fyra Falun Gong-utövare hade träffat Kinas premiärminister Zhu Rongji och överlämnat de tre punkter som utövarna vädjade om, återvände de hem lika tyst som de kommit. Kvar på gatan hade inte ens minsta skräp lämnats kvar. Deras önskan var:

l Att man skulle frige Falun Gong-utövare som arresterats olagligt i Tianjin. Utövare hade arresterats där när de försökte förklara fakta för stadens tjänstemän efter en förtalskampanj mot Falun Gong.

* Att få en fri och avspänd miljö för utövning.

* Att få fortsätta ge ut Falun Gongs böcker offentligt.

Den här händelsen för tio år sedan skulle komma att kallas för Zhongnanhai-incidenten. Det var den här dagen då Falun Gong-utövare i Kina officiellt vände sig till regeringen för att kräva sina mest grundläggande mänskliga rättigheter.

Inte hade man då kunnat ana den fruktansvärda fortsättningen tre månader senare. Den dåvarande presidenten Jiang Zemin använde den fredliga handlingen från Falun Gong-utövarnas sida som en förevändning för att förbjuda Falun Gong. I sin strävan att stoppa Falun Gong påstod Jiang Zemin att händelsen vid Zhongnanhai, var ett försök att störta regeringen. En rikstäckande organisation, den gestapoliknande ”–10 byrån” skapades för att systematiskt förfölja Falun Gong.

När förbudet mot Falun Gong kom 20 juli samma år, påbörjades en av historiens mest grymma och grundlösa förföljelse av oskyldiga människor. Runt i hela Kina mass- arresterades utövare och de statsstyrda medierna producerade lögner om Falun Gong för att rättfärdiga förföljelsen. Många människor har verkligen gått på den kinesiska regimens lögner och vet fortfarande inte sanningen.

I dag, tio år senare har den obarmhärtiga förföljelsen fortfarande inte sett slutet. Trots att omvärlden känner till fakta och att Falun Gongutövare vittnat om fruktansvärd tortyr och förföljelse så har den kinesiska regimen inte bevekats. Man kan fråga sig varför?

Runt om i hela världen finns Falun Gong-utövare som i likhet med mig själv gagnats så mycket av den uråldriga kinesiska qigongmetoden. Att också följa de universella principerna Sanning, Godhet och Tålamod är viktigt för en Falun Gong-utövare för att kunna uppnå ett lugnt och harmoniskt sinnelag. De hjärtskärande berättelserna från utövare som överlevt tortyr och övergrepp vittnar om en omåttlig grymhet mot fredliga och ansvarskännande människor som inte önskar något annat än att få utöva sin kultiveringsmetod i lugn och ro.

Vi kommer att fortsätta vädja för stöd i vårt arbete för att få ett slut på den fruktansvärda förföljelsen som fortfarande pågår i Kina. Vi hoppas också på ditt stöd.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons